Novinky

Najlepší študenti začínajú kariéru s mentorom

21.03.2013

Iba spojenie akademickej sféry a skúseností z biznisu môže posunúť rast Slovenska. Študenti sa nevzdelávajú v biznis etike ani v uzatváraní kontraktov. Pomôcť im môže systém zdieľania skúseností odborníkov z biznis prostredia Mentor Network program.

Mentor Network program ponúka študentom možnosť stretnúť sa s lídrami podnikateľského prostredia na Slovensku. Súčasťou stretnutí je aktívna participácia na poradách, či pracovných obedoch riaditeľov a prezidentov medzinárodných a domácich firiem. Podujatie už 6. rok organizuje CSI Leasing Slovakia v spolupráci s Americkou obchodnou komorou v SRVeľvyslanectvo USAInfoUSA Košice. V Bratislave sa konalo už 5 ročníkov, v Košiciach sa koná 21. marca 2013 druhé stretnutie.

Mentoringový program patrí k najvyhľadávanejším aktivitám medzi vysokoškolskými študentmi, ktorí majú záujem aktívne sa podieľať na svojom osobnostnom a kariérnom raste.“, hovorí Martin Kardoš, vykonný riaditeľ CSI Leasing. Keďže on sám študoval na univerzite v Amerike a vďaka programu Mentor Network sa dostal cez svojho mentora Clarka Davisa, viceprezidenta firmy HOK, až do CSI Leasing, kde začal svoju kariéru. „Na mne tento program zanechal len tie najlepšie spomienky. Keď som sa vrátil na Slovensko, tak som vedel, že to určite musí fungovať aj tu. Chcel som ponúknuť našim študentom podobnú príležitosť.“ dodáva Kardoš.

Práve mentoringový program Mentor Network prinesie 60 študentom možnosť pracovať na rozvoji svojich schopností s najlepšími mentormi na Slovensku. Program aktívnou účasťou podporí veľvyslanec USA na Slovensku Theodore Sedgwick a 28 mentorov, napríklad Marek Antal, CEO Ness, Alexander Šoltis, generálny riaditeľ TaylorWharton, Marek Rešovský, CFO T-Systems, Olaf Baumann, CEO RWE IT, Štefan Lisik, generálny riaditeľ C.L.N. Slovakia.

Výberový proces študentov, ktorí sa projektu zúčastnia začína na pôde jednotlivých fakúlt. Následne zástupcovia CSI Leasing a Americkej obchodnej komory vyberajú študentov, ktorí preukážu seriózny záujem pracovať na svojom rozvoji a budúcom kariérnom raste. Počas oficiálnej recepcie 21. marca v Košiciach, sa študenti spoznajú s mentormi. Najbližšie 1-2 týždne po recepcii sú študenti individuálne priradení k mentorom a môžu sa začať aktívne zapájať na poradách a stretnutiach.

Podnikatelia a najúspešnejšie spoločnosti získajú možnosť pracovať s najtalentovanejšími študentmi, študenti majú priestor na zvyšovaní svojich kvalít. „Program Mentor Network slúži zároveň na zviditeľnenie pracovných príležitostí v regióne a napomáha plynulému prechodu z akademického prostredia do skutočného pracovného sveta.“, dodáva Martin Kardoš.

CSI Leasing je jedna z najväčších nezávislých IT leasingových spoločností vo svete, ktorá pomahá svojim korporátnym klientom implementovať flexibilné leasingové programy, ktoré znižujú náklady, riziká a problémy spojené s využívaním IT zariadení. V oblasti leasingových služieb pre produkty IT pôsobí už od roku 1972. V súčasnosti operuje na trhoch v Severnej, Strednej a Južnej Ameriky a na trhu v Európe. www.csi-leasing.sk